luni, 18 aprilie 2011

Atentie soferi! Sunteti filmati in 500 de intersectii!


In cel mult jumatate de an in intersectiile din capitala ar trebui sa apara aproximativ 500 de camere de supraveghere. In acest fel, soferii care vor comite incalcari nu vor mai fi trasi pe dreapta de agentii de circulatie. Visul ministerului de Interne devine realitate datorita unui grant de 2, 7 milioane de dolari oferit de chinezi.

Una dintre cele mai periculoase intersectii din capitala, unde urmeaza sa apara camere de supraveghere, este intersectia dintre bulevardul Dacia si strada Decebal, din sectorul Botanica. Din cauza numarului mare de semafoare, dar si al benzilor de deplasare, circulatia este dificila. Gratie unui grant oferit de chinezi, in curand in intersectii vor aparea camere de supraveghere.

Potrivit politiei rutiere, doar pentru intersectiile din capitala este nevoie de aproximativ 500 de camere de supraveghere. In afara de captarea imaginilor, acestea vor putea fi conectate si la semafoare. In cazul unor ambuteiaje pe benzi camerele ar putea schimba culorile din semafor. Instalarea sistemului inteligent de supraveghere, insa, nu presupune lipsa politistilor in trafic.

Toate incalcarile fixate de camerele de supraveghere vor fi trimise pe adresa proprietarului masinii.

Initiativa va costa pentru inceput 2,7 milioane de dolari si va fi transpusa in practica in jumatate de an. Pana cand vor aparea camerele noi, politia rutiera nu sta cu mainele in brau. Astfel, cateva posturi fixe de politie instalate la intrare in oras au fost date la pamant.

In prezent, in Moldova activeaza in jur de 400 de agenti de circulatie.

sursa: protv.md

Se vinde Kemping / recent adus din Olanda


Se vinde Kemping / recent adus din Olanda

În stare tehnică foarte bună!

Pret: (negociabil)

tel. de contact: +373 68333690


duminică, 17 aprilie 2011

Şefă la poliţie (una ţapană de bată se dă în spectacol la mentovkă:))))


De la discotecă - la poliţie. Acesta este traseul parcurs de o şoferiţă beată criţă care s-a oprit cu automobilul într-un semafor. Chiar şi după ce şi-a făcut maşina praf, petrecăreaţa s-a dat în spectacol chiar la sediul Poliţiei Rutiere. Iar vestea că ar putea rămâne fără permisul de conducere, nu a întristat-o prea tare, deoarece - susţine fata, este în relaţii bune cu unele persoane influente de la noi.

Şoferiţa nu a aşteptat să i se pună întrebări, şi a început să-şi spună povestea de-a fir a păr. Tânăra susţine că este în relaţii bune cu persoane influente din Republica Moldova.

Ajunsă la sediul Poliţiei Rutiere, şoferiţa a început să o facă pe şefa. Într-un final petrecăreaţa a recunoscut că se face vinovată de producerea accidentului.

La un moment dat, tânăra a avut şi o criză de isterie. Mai târziu, tânăra a vrut să-şi demonstreze şi abilităţile de cunoaştere a limbilor străine. Şoferiţa a ajuns la poliţie după ce a provocat un accident în sectorul Râşcani al capitalei. Femeia de 30 de ani şi-a făcut praf automobilul lovind un semafor.



sursa:jurnaltv.md

Se vinde Fiat Scudo 1,9 Diesel


Fiat Scudo 1,9 Diesel
anul producerii: 1999
kilometraj: 250.000 km
locuri pasageri: 2
culaore: alba/verde

Inchidere centrala, Air Bag,
Stare perfecta de functionare!

Pret: (negociabil)

tel. de contact: +373 79190687 +373 79160552



Se vinde Peugeot Expert 1,9 Diesel


Peugeot Expert 1,9 Diesel
anul producerii: 12.1999
kilometraj: 230.000 km
locuri pasageri: 3
culaore: alba

Inchidere centrala, Air Bag, sistem Webasto;
Stare perfecta de functionare!

Pret: (negociabil)

tel. de contact: +373 68333690



miercuri, 13 aprilie 2011

PL vrea mașini mai vechi de 7 ani în țară. PLDM și PCRM sunt împotrivă


Partidul Liberal va propune spre examinare astăzi la ședința Parlamentului un proiect de lege ce prevede schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora. Aceasta după ce ieri, liberal-democrații și comuniștii au respins proiectul dat de pe ordinea de zi a Comisiei economie, buget şi finanţe.

Șoferii care dispun de autoturisme mai vechi de 7 ani, cu numere de înmatriculare străine au protestat mai multe zile în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceștia sunt nemulțumiți că modificările operate la codul vamal îi va obliga să scoată din țară mașinile în termen de 90 de zile.


Liberalul Valeriu Muntean a propus un proiect de lege, care ar putea soluționa conflictul. Potrivit lui, adoptarea acestui document va permite înregistrarea tuturor autovehiculelor, indiferent de termenul de exploatare al acestora, introduse în R. Moldova până la data de 5 aprilie 2011. Totodată, înregistrarea autovehiculelor ar urma să fie efectuată cu respectarea taxelor, în baza procedurii existente, până la 4 aprilie 2011.

Muntean a mai propus modificarea legislaţiei în sensul creşterii vârstei automobilelor importate de la 7 la 10 ani.

UNIMEDIA precizează că modificările la Codul Vamal au intrat în vigoare la 4 aprilie 2011. Astfel, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul R. Moldova mijloace de transport auto, indiferent de termenul de exploatare a acestora, doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune şi plasate, pe un termen de până la 90 de zile pe parcursul unui an calendaristic, în regimul vamal de admitere temporară. De cealaltă parte, şoferii autovehiculelor cu numere străine cer anularea restricţiei care îi obligă să scoată din ţară autoturismele mai vechi de 7 ani în 90 de zile.

Sursa: UNIMEDIA

luni, 4 aprilie 2011

Serviciul vamal incepe lupta cu masinile straine mai vechi de 7 ani


Este vorba de mijloacele de transpot cu numere lituaniene si bulgare, care au invadat in ultima perioada strazile noastre. Conform modificarilor operate la codul vamal, proprietarii acestor vehicule vor fi obligati sa le scoata din tara in termen de trei luni si vor putea intra in Moldova abia peste 9 luni.


Pana in prezent, masinile mai vechi de 7 ani, importate din Lituania si Bulgaria, erau scoase de pe teritoriul Republicii Moldova in termen de 3 luni. Dupa care, acestea erau reintroduse in tara in aceeasi zi pentru inca 90 de zile.

Cel mai des sunt aduse in tara masini cu numere de Lituania si Bulgaria. O alta incalcare mentionata de vamesi o constituie procurile false. Astfel, numai in ultima luna au fost retinute in jur de 40 de autovehicule cu procuri false.

O alta schema frauduloasa de introducere a masinilor este declararea neautentica a tipului mijlocului de transport. Astfel ca jeepurile care nu trebuie sa depaseasca termenul de 7 ani sunt declarate ca masini de marfa, care pot avea termenul de 10 ani, iar costurile de import pentru acestea sunt mai reduse.

Potrivit Codului vamal, declararea falsa a tipului vehiculului se pedepseste cu confiscarea mijlocului de transport si privatiune de libertate pana la 10 ani.

sursa: protv.md