marți, 29 iunie 2010

Cea mai scumpa masina din lumea Bugatti 57SC Atlantic



Unul dintre cele doua exemplare Bugatti 57SC Atlantic produse in 1936 si ramase inca intregi a fost vandut pentru o suma cuprinsa intre 30 si 40 milioane dolari,

devenind astfel cea mai scumpa masina din lume. Masina a fost cumparata de Mullin Automotive Museum, iar in spatele tranzactiei s-ar afla un colectionar de masini clasice anonim, scrie Wall Street Journal. Bugatti 57SC Atlantic din 1936 este un model cunoscut in lumea colectionarilor de masini ca fiind unul dintre cele mai dorite automobile din lume.
Dupa aceasta tranzactie, masina care a detinut pana in prezent titlul de cea mai scumpa din lume, un Ferrari Testarossa din 1957, cade pe locul al doilea in topul celor mai scumpe tranzactii cu masini de pe glob. Acest Ferrari a fost vandut anul trecut, la o licitatie in Italia, pentru 12,2 milioane dolari.



Bugatti 57SC Atlantic a fost construit pe baza conceptului Aerolithe Electron Coupe, prezentat in 1935 la Salonul Auto de la Paris.

Masina a fost construita de Jean Bugatti, fiul lui Ettore Bugatti – fondatorul producatorului auto Bugatti.

La fel ca orice al Bugatii, masina era foarte avansata tehnologic pentru vremea ei si era considerata o capodopera de design.

Au fost fabricate doar trei masini de serie Bugatti 57SC Atlantic, iar in prezent mai exista doua. Una este cea care a facut obiectul acestei tranzactii si o alta se afla in posesia designerului vestimentar Ralph Lauren.


[sursa: istoricauto.ro]

Unde sunt maşini sunt şi femei frumoase


Fete şi maşini frumoase

Cum functioneaza sistemul GPS?



GPS este acronimul pentru Global Positioning System, Sistem de Pozitionare Globala

Principiul de functionare al GPS-ului este acela de a folosi satelitii in spatiu ca puncte de referintă pentru localizarea la sol. Printr-o masurare foarte exacta a distantei in linie dreapta dintre receptor si cel putin 4 sateliti se poate determina pozitia oricarui punct de pe Pamant (latitudine, longitudine, altitudine). In mod normal pentru determinarea pozitiei in 3D a unui punct de pe suprafata terestra cu ajutorul pozitiei satelitilor este nevoie de doar trei distante (trei sateliti), deoarece metoda care se utilizează este cea a triangulatiei. A patra distanta se determina pentru minimizarea erorilor de pozitionare. Fiecare satelit are semnalul propriu astfel incat receptorul va sti exact despre ce satelit este vorba, iar distanta dintre satelit si receptor se calculează prin cronometrarea timpului de care are nevoie semnalul radio sa ajunga de la satelit la receptor. Informatiile primite de la sateliti se pot suprapune pe o harta digitala iar precizia de pozitionare este de cca 10 – 15 m

GPS este un serviciu gratuit, informatiile despre localizare sunt oferite de cei 24 de sateliti ce orbiteaza in jurul Pamantului si pot oferi pozitia unui receptor GPS in functie de longitudine, latitudine si altitudine.

Chiar daca a fost infiintat in Statele Unite ale Americii pentru aplicatii militare, in timp, informatiile au fost facute publice si gratuite, gasindu-si aplicabilitate in navigatie, supraveghere, cartografiere, astfel incat pozitia primita de la GPS se transforma intr-un suport indispensabil pentru orice tip de navigatie: pe pamant, pe apa sau in aer.

Sistemul de navigatie rutiera, comecializat sub numele de “navigator” sau pur si simplu GPS, este de fapt dispozitivul, care prin intermediul unui receptor, primeste informatiile primite de la sateliti, iar cu ajutorul unui program special conceput, ce contine o harta digitala cu drumurile si punctele de interes, interpreteaza, transforma si transpune aceste informatii intr-o interfata grafica.

Dispozitivul a fost creat pentru a furniza sugestii cu privire la traseu. Folosiţi acest dispozitiv doar ca ajutor pentru orientare, nu încercaţi să folosiţi dispozitivul în alte scopuri care impun măsurarea precisă a direcţiei, distanţa, locaţia sau topografia, nu folosiţi acest produs pentru a determina proximitatea terestră pentru rutele aeriene.

Acesta poate prezenta închiderile sau condiţiile de drum, aglomeraţia în trafic printr-un serviciu suplimentar numit TMC (Traffic Maessage Chanel), dar nu poate furniza informatii privind condiţiile meteo sau alţi factori care pot afecta siguranţa sau timpul la volan.

Important !!!

A nu se crea confuzie intre cei doi termeni GPS si GPRS (General Packet Radio Service), deoarece acesta este un mod de transmitere şi primire a datelor cu ajutorul telefonului mobil. GPRS face posibilă conectarea permanentă la Internet prin intermediul reţelei mobile, nu la reteaua de sateliti.

miercuri, 2 iunie 2010

44 masini cu numere RM A folosite ilegal de preoti si sefi de intreprinderi!

44 de masini ale statului, cu numere de inmatriculare RM A, au fost folosite ilegal de catre reprezentanti ai Manastirilor, Mitropoliei, Caii Ferate sau altor intreprinderi, a declarat, astazi, la sedinta Guvernului, ministrul de Stat, Victor Bodiu, cu precizarea ca acestea vor fi retrase.

O simpla analiza efectuata la solicitarea premierului Vlad Filat, a scos la iveala un sir de nereguli comise de cei care folosesc masinile cu numere speciale, dar care nu le ofera prioritate la trafic.

“Au fost depistate 68 de abateri rutiere din partea colaboratorilor Ministerului de Interne, Fortele Armate, corpul diplomatic, Guvernul, Parlamentul. De asemenea, au fost depistati si unii demnitari, care se aflau la volanul masinilor particulare, si tot au incalcat regulile de circulatie”, a spus ministrul de Interne, Victor Catan.

Premierul Vlad Filat a anuntat ca cei care nu stiu ca legea e una pentru toti, vor ramane fara taloane pentru combustibil si vor sta in garaj.

“Deja circula prea multi care nu au nicio legatura cu cei care trebuie sa le fie asigurata posibilitatea de a circula cu aceste numere”, a comentat primul ministru.

Pana saptamana viitoare va fi elaborata o solutie a problemelor legate de utilizarea masinilor cu numere speciale si ar putea ca lista beneficiarilor sa fie micsorata drastic. “Aceste unitati de transport nu sunt pentru a merge la nunti, cumatrii si restaurante, pe contrasens”, a spus premierul.

In Republica Moldova sunt inregistrate 85 de masini cu numere de RM P, 80 cu numere RM G si alte 184 cu numere RM A.

http://www.stireazilei.md/

40 de ani de istorie Range Rover rezumaţi în două minute


Land Rover a publicat recent un film care urmăreşte evoluţia modelului Range Rover şi modul în care acesta a scris istorie în off-road. Clipul sărbătoreşte 40 de ani de la crearea modelului.