joi, 3 mai 2012

Moldovenii încalcă cel mai des regulile circulaţiei rutiere


Cea mai mare pondere a încălcărilor le revin celor din domeniul circulaţiei rutiere, 56,4%. Arată datele pentru 2011, publicate de Biroului Naţional de Statistică (BNS). 

Potrivit BNS, încălcările auto sunt urmate de contravenţiile ce atentează ordinea publică şi securitatea publică (10,4%) şi a celor ce afectează activitatea de întreprinzător, încălcărilor de ordin fiscal, al activității vamale şi valorilor mobiliare le revin 8,4%. 
Cele mai multe contravenţii, în rezultatul cărora au fost adoptate hotărâri privind aplicarea pedepselor, au fost înregistrate în municipiul Chişinău, după care urmează regiunea Nord, Centru şi Sudul țării. În regiunea Nord cele mai multe pedepse au fost aplicate în municipiul Bălţi (16,1 mii cazuri), în Centru - raionul Anenii-Noi (6,1 mii), iar la Sud, în raionul Căuşeni - 4,9 mii cazuri. 
În rezultatul examinării contravenţiilor pe parcursul anului trecut, au fost avertizate 9,1 mii persoane, amendate - 267,3 mii persoane, iar 500 de persoane au fost private de anumite drepturi. În anul 2011, au fost constatate 297,8 mii încălcări de lege, sau 84 cazuri de pedepse aplicate în medie la o mie de cetățeni.

Sursa: www.trm.md

Niciun comentariu: