Cu siguranta mulţi dintre voi se arată deranjaţi dacă găsesc pe maşină un găinaţ! Unii se enervează, alţii nici măcar nu-i dau importanţă, însă un lucru este sigur, găinaţul este foarte dăunător pentru vopseaua maşinilor noastre! Cel puţin asta spun experţii britanici!
Până a evolua pagubele, britanicii au efectuat şi un top în cadrul căruia au identificat cele mai populare culori preferate de porumbei şi alte vietăţi zburătoare atunci când vine timpul de a merge la WC:) Studiul a fost efectuat pe un eşantion format din circa 1140 de proprietari de automobile din 5 oraşe diferite ale Marii Britanii şi a fost comandat de cel mai mare retailer britanic de accesorii auto, Halfords!
Conform acestui studiu, porumbeii cât şi alţi prieteni zburători, preferă să “marcheze” mai mult automobilele de culoare roşie. Locul doi în topul preferinţelor îl ocupă maşinile deculoare albastră, iar pe o treaptă inferioară s-au situat cele negre. Potrivit cercetătorilor, cele mai ferite de pericol sunt automobilele albe şi gri, iar maşinile verzi par să nu intereseze în totalitate porumbeii
Specialiştii de la Halfords, s-au arătat interesaţi şi de reacţia proprietarilor la atacul păsărilor, cu alte cuvinte, cât de operativ aceştia înlătură urmele de excremente! Iată ce au aflat! Din eşantionul evaluat, doar 17% acţionează imediat ce depistează “petele albe”, în timp ce alţii 20% curăţă automobilul în decurs de câteva zile. Majoritatea însă, circa 55%, nu se arată deranjaţi şi înlătură urmele doar la spălătorie, fără prea multă grabă. Opt la sută din cei chestionaţi nu simt nici un discomfort şi lasă lucrurile în voia lor.
Experţii sunt de părerea că găinaţul păsăriloreste foarte dăunătoar pentru caroseria automobilelor şi recomandă înlăturarea imediată a acestora! Numai în Marea Britanie proprietarii de automobile cheltuiesc circa 89 milioane de dolari pentru repararea prejudiciului cauzat de păsări. Deci nu riscaţi şi imediat ce aţi sesizat, acţionaţi cu spor, folosind o cârpă umedă.
Ţie cât de des ţi s-a întâmplat să observi găinaţ pe maşină şi cât de repede obişnuieşti să-l îndepărtezi?
Sursa: http://autostrada.md/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu