vineri, 21 decembrie 2012

Logan pregătește un model ultra low-cost, mai puțin de 5 000 de euro



Grupul Renault-Nissan pregăteşte o maşină ultra low-cost care va avea un preţ de aproximativ 5.000 de euro. Alianţa  vrea să atace piaţa din India cu acest model. La proiect, lucrează Gerard Detourbet, specialistul low-cost al francezilor care s-a ocupat de toată gama Dacia. Maşina va ieşi pe piaţă în 2014, potrivit economica.net.

Astfel, Renault-Nissan vrea să câştige cotă de piaţă departe de vechiul continent în faţa altor constructori auto care sunt deja bine aşezaţi pe pieţele din Orient, scrie Reuters. Modelul ultra low-cost ar putea ajunge şi pe alte pieţe, precum Rusia sau America de Sud.

Încă nu se ştie sub ce brand va fi comercializată maşina de 5.000 de euro. Producătorul auto nipon Nissan, la care Renault deţine o participaţie de 43,4%, a anunţat acum câteva luni că intenţionează să relanseze marca Datsun, iar compania speră să stabilească noi minime în privinţa preţului.

Anul lansării va fi 2014. Anul acesta, presa de specialitate a speculat că tot în 2014 va fi lansat şi cel mai mic model Dacia care se va numi Citadine sau Towny care va avea un preţ de aproximativ 5.000 de  euro.

Niciun comentariu: