marți, 29 iunie 2010

Cea mai scumpa masina din lumea Bugatti 57SC Atlantic



Unul dintre cele doua exemplare Bugatti 57SC Atlantic produse in 1936 si ramase inca intregi a fost vandut pentru o suma cuprinsa intre 30 si 40 milioane dolari,

devenind astfel cea mai scumpa masina din lume. Masina a fost cumparata de Mullin Automotive Museum, iar in spatele tranzactiei s-ar afla un colectionar de masini clasice anonim, scrie Wall Street Journal. Bugatti 57SC Atlantic din 1936 este un model cunoscut in lumea colectionarilor de masini ca fiind unul dintre cele mai dorite automobile din lume.
Dupa aceasta tranzactie, masina care a detinut pana in prezent titlul de cea mai scumpa din lume, un Ferrari Testarossa din 1957, cade pe locul al doilea in topul celor mai scumpe tranzactii cu masini de pe glob. Acest Ferrari a fost vandut anul trecut, la o licitatie in Italia, pentru 12,2 milioane dolari.



Bugatti 57SC Atlantic a fost construit pe baza conceptului Aerolithe Electron Coupe, prezentat in 1935 la Salonul Auto de la Paris.

Masina a fost construita de Jean Bugatti, fiul lui Ettore Bugatti – fondatorul producatorului auto Bugatti.

La fel ca orice al Bugatii, masina era foarte avansata tehnologic pentru vremea ei si era considerata o capodopera de design.

Au fost fabricate doar trei masini de serie Bugatti 57SC Atlantic, iar in prezent mai exista doua. Una este cea care a facut obiectul acestei tranzactii si o alta se afla in posesia designerului vestimentar Ralph Lauren.


[sursa: istoricauto.ro]

Niciun comentariu: