miercuri, 2 iunie 2010

44 masini cu numere RM A folosite ilegal de preoti si sefi de intreprinderi!

44 de masini ale statului, cu numere de inmatriculare RM A, au fost folosite ilegal de catre reprezentanti ai Manastirilor, Mitropoliei, Caii Ferate sau altor intreprinderi, a declarat, astazi, la sedinta Guvernului, ministrul de Stat, Victor Bodiu, cu precizarea ca acestea vor fi retrase.

O simpla analiza efectuata la solicitarea premierului Vlad Filat, a scos la iveala un sir de nereguli comise de cei care folosesc masinile cu numere speciale, dar care nu le ofera prioritate la trafic.

“Au fost depistate 68 de abateri rutiere din partea colaboratorilor Ministerului de Interne, Fortele Armate, corpul diplomatic, Guvernul, Parlamentul. De asemenea, au fost depistati si unii demnitari, care se aflau la volanul masinilor particulare, si tot au incalcat regulile de circulatie”, a spus ministrul de Interne, Victor Catan.

Premierul Vlad Filat a anuntat ca cei care nu stiu ca legea e una pentru toti, vor ramane fara taloane pentru combustibil si vor sta in garaj.

“Deja circula prea multi care nu au nicio legatura cu cei care trebuie sa le fie asigurata posibilitatea de a circula cu aceste numere”, a comentat primul ministru.

Pana saptamana viitoare va fi elaborata o solutie a problemelor legate de utilizarea masinilor cu numere speciale si ar putea ca lista beneficiarilor sa fie micsorata drastic. “Aceste unitati de transport nu sunt pentru a merge la nunti, cumatrii si restaurante, pe contrasens”, a spus premierul.

In Republica Moldova sunt inregistrate 85 de masini cu numere de RM P, 80 cu numere RM G si alte 184 cu numere RM A.

http://www.stireazilei.md/

Niciun comentariu: