sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Uniunea Europeana testeaza noi aparate radar



Uniunea Europeana lucreaza la perfectionarea unui nou aparat radar. Acesta va putea detecta pana la cinci infractiuni realizate de acelasi sofer.



Uniunea Europeana testeaza noul sistem ASSET (Advanced Safety and Driver Support for Essential Road Transport) si l-ar putea introduce in curand pe drumurile europene. Noul radar are un sistem avansat de camere care poate detecta pana la cinci infractiuni simultane, astfel ca soferii vor risca amenzi mai costisitoare.

Noul aparat radar poate detecta viteza de circulatie, purtarea/nepurtarea centurii de siguranta, distanta prea mica fata de vehiculul din fata si daca soferul a platit taxele de drum. Noul radar este format din camere video foarte precise si un scaner care analizeaza vignetele intr-un timp foarte scurt.

Acest sistem a inceput testele in 2008, teste care se vor incheia pana la sfarsitul anului viitor. Momentan este testat in Finlanda, aparitia sa pe drumurile europene este preconizata pentru 2013. Parerile sunt impartite, unii considera ca noul aparat radar nu poate decide exact, deoarece multe incidente nu sunt exacte, iar statele care implementeaza acest sistem doresc doar sa faca bani. Pe de cealalta parte, unii considera ca acest sistem va reduce drastic numarul de accidente.

Sursa: masini.ro

Niciun comentariu: