vineri, 28 ianuarie 2011

Topul celor mai sigure maşini din 2010


Organizaţia europeană care se ocupă de testarea securităţii automobilelor a publicat topul celor mai sigure maşini în 2010.

În urma testărilor efectuate de organizaţia EuroNCAP, s-a stabilit că cea mai sigură maşină a anului trecut este Alfa Romeo Giulietta. Modelul a obţinut 35 de puncte la categoria "Protecţia adulţilor", ceea ce reprezintă 97 la sută din punctajul maxim.

Nu mai puţin sigur este şi automobilul german BMW Seria 5. Acesta oferă securitate sporită atât copiilor, cât şi adulţilor, iar la categoria "Siguranţă asistată" a primit maximul posibil de puncte.

Cea mai sigură maşină din clasa "Supermini" este Honda CR-Z. Modelul japonez a obţinut un total de 39 de puncte la categoria "Protecţia copiilor", ceea ce reprezintă 80 la sută din punctajul maxim.

Kia Sportage a fost desemnată cea mai sigură maşină de teren de mici dimensiuni. Automobilul a obţinut un punctaj mare la aproape toate categoriile testate, dar nu a făcut faţă la capitolul "Siguranţa pietonilor".

Toyota Verso a trecut cu brio testele şi a totalizat 32 de puncte la categoria "Protecţia adulţilor", ceea ce reprezintă 89 la sută din maximul posibil.

sursa: publika.md

Niciun comentariu: