marți, 25 ianuarie 2011

Cum să dezgheţi maşina eficient


Nu mai este o surpriza pentru niciun sofer sa gaseasca in sezonul de iarna masina ingropata in zapada si inghetata bocna. Fiecare se descurca cum poate, cu lopeti, maturi, raclete si solutii de dezghetat, pentru a curata si utiliza masina in conditii optime. Dar nu toata lumea recurge la masurile potrivite pentru dezghetarea masinii si de multe ori, din graba, se produc pagube - se rup chederele, se zgarie sau sare vopseaua, se sparg geamurile.

Principalele probleme cu care ne confruntam atunci cand gasim masina inghetata sunt: dop de gheata in incuietori, usi blocate de gheata sau strat gros de gheata pe geamuri.

Primul pas care trebuie facut in acesta situatie este dezghetarea uneia dintre portiere pentru a putea intra in masina si a o porni.

Nu fortati usile pentru ca se pot rupe chederele. Solutia ar fi sa folositi un spray special pentru dezgetare, iar daca nu aveti unul puteti folosi lichid de parbriz special pentru iarna sau spirt. Turnati lichidul si asteptati sa-si faca efectul. Atentie! Nu folositi apa calda! Riscati sa se sparga geamurile sau sa sara vopseaua.

Odata intrat in masina, porniti motorul si dati drumul la incalzire. Atentie! Daca aveti senzor de ploaie, dezactivati-l, altfel veti avea surpriza neplacuta sa porneasca stergatoarele daca parbrizul este inghetat. Porniti stergatoarele doar in momentul in care parbrizul este complet dezghetat si curatat. Dar NU folositi stergatoarele daca acestea sunt inghetate, se vor deteriora foarte usor. Pentru a evita inghetarea lor este indicat sa le lasati ridicate sau sa le scoateti peste noapte.

Pentru dezghetarea parbrizului, folositi aceeasi metoda - cu spary-ul sau lichidul de parbriz. Cand gheata incepe sa se inmoaie folositi racleta pentru a o indeparta. Folositi racleta doar pentru geamuri, nu si pentru caroserie. Riscati sa zgariati vopseaua.

Anumite recomandari sugereaza ca puteti folosi sare grunjoasa pentru dezghetarea geamurilor. Dar ar putea aparea probleme in momentul in care se prelinge pe caroserie. Poate afecta vopseaua.

Sursa: incont.ro

Niciun comentariu: