miercuri, 4 ianuarie 2012

Examenele practice pentru obținerea carnetului de conducere vor fi monitorizate on-line


Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilorși ÎS CRIS Registru au realizat un proiect, care prevede monitorizarea on-line a examenului practic pentru obținerea carnetului de conducere.
"Ne-am propus excluderea corupţiei din acest sistem şi asigurarea unor condiţii transparente pentru obţinerea permisului de conducere, ca rezultat  - ridicarea nivelului de calificare al șoferilor", a declarat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.
Întreprinderea a dotat 11 automobile cu sisteme noi de monitorizare pentru proba practică a examenului la categoria B. În Chișinău și 8 raioane, fiecare șef de subdiviziuneva avea acces on-line la examenul practic, iar șeful Direcției înregistrarea transportului și calificarea conducătorilor auto va avea acces on-line la toate automobilele de examinare.
Informația va fi stocată pe serverul central și va fi posibil de examinat orice contestare pe parcursul a cel puțin 6 luni.
Autoturismele echipate cu sisteme performante de supraveghere vor fi distribuite la oficiile de examinare și evidență a transportului, iar din 15 ianuarie 2012 vor fi utilizate obligatoriu la examene pentru categoria B.
De asemenea, vor fi puse la dispoziţia subdiviziunilor alte 12 unități noi de transport la probele practice pentru categoriile „C” „C1” „D” „D1” și „ A”.
Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: