luni, 9 ianuarie 2012

Avertizare pentru moldovenii care merg în Bulgaria şi Austria



Ministerul de Externe a emis o avertizare adresată moldovenilor care călătoresc în Bulgaria şi Austria, cu privire la dificultăţile de circulaţie pe drumurile din aceste ţări, cauzate de furtunile de zăpadă.
Astfel, în Bulgaria sunt înregistrate blocaje în circulaţie în regiunile Plevna, Loveci şi Smolian. Traficul camioanelor între Bulgaria şi Macedonia, prin punctul de trecere a frontierei Deve Bair, a fost stopat din cauza drumurilor impracticabile. De asemenea, au fost închise temporar pentru circulaţia rutieră trecătoarele Zlatishki, Tvardishki, Varbishki, Vratnik, Petrohan şi Troian. Prin celelalte porţiuni este permisă circulaţia autoturismelor dotate cu lanţuri antiderapante.
MAEIE recomandă moldovenilor care se află pe teritoriul Bulgariei şi care se confruntă cu probleme, să apeleze la telefonul de urgenţă 112 (Bulgaria), la Centrul de Apel din Republica Moldova sau la cel din străinătate. De asemenea, persoanele pot contacta Ambasada Republicii Moldova la Sofia.
Ninsori abundente au fost înregistrate şi în Austria. Un tronson de cale ferată a fost închis în vestul ţării, iar unele localităţi şi staţiuni turistice au fost izolate pentru câteva ore. Autorităţile austriece au avertizat asupra pericolului producerii avalanşelor în unele regiuni muntoase. Cetăţenii moldoveni pot apela, în caz de necesitate, la telefonul de urgenţă 112/144 (Austria), la Centrul de Apel din ţară şi la cel din străinătate sau la Ambasada Republicii Moldova la Viena.
Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: