duminică, 3 martie 2013

Rolls-Royce Wraith: imagini oficiale cu cel puternic Rolls din istorie



Mult-aşteptata versiune coupe a lui Rolls-Royce Ghost a venit la Salonul de la Geneva. Cu 630 de cai putere, noul Rolls-Royce Wraith îşi propune să întinerească baza de clienţi ai mărcii, scrie automarket.ro.

Noul Rolls-Royce Wraith preia caracteristicile care au făcut cunoscută marca britanică, dar schimbă complet targetul clasic al mărcii. Cu două uşi, un look de coupe şi cu doar două locuri dedicate pasagerilor, Wraith - al cărui bază este modelul Ghost - devine cel mai sportiv model creat vreodată de producătorul din Goodwood.

Caracteristicile de design şi structură sunt completate de faptul că Wraith are un ampatament cu 18.3 centimetri mai mic decât cel al lui Ghost. Lungimea a scăzut cu 13 centimetri, în timp ce înălţimea a coborât şi ea cu 4.3 centimetri, favorizând astfel aspectul de coupe al modelului. 

Partea estetică este dublată de un motor V12 care produce 630 de cai putere şi vine cu un cuplu maxim de 800 Nm, Rolls-Royce Wraith devenind astfel cel mai puternic model din istoria mărcii din Albion. 

Pentru a face faţă cererilor clienţilor care îşi doresc un model ceva mai capabil la capitolul dinamică, Rolls-Royce anunţă un set de suspensii sensibil mai rigide, direcţia fiind şi ea modificată pentru a face faţă cerinţelor sportive. Totuşi, "sportiv" pare să fie un termen uşor forţat pentru noul Rolls-Royce Wraith, oficialii mărcii susţinând că modelul nu se adresează celor care vor dinamism cu orice preţ: "Chiar dacă Wraith împinge brandul nostru într-o nouă direcţie, evoluând astfel încât să sperăm că va atrage clienţi noi şi poate ceva mai tineri, modelul nostru rămâne un Rolls-Royce, iar sentimentul de 'pat de aer' pe care îl cunosc clienţii noştri rămâne un element important din ADN-ul maşinii", spune Torsten Muller-Otvos, directorul companiei britanice.

Modelul britanic va costa la lansare în jur de 250.000 de euro.Printre noutăţile tehnologice pe care le va oferi în acest preţ se numără preselectarea treptei de viteză a cutiei ZF cu opt trepte în care maşina trebuie să se afle pe următoarea porţiune de drum prin consultarea GPS-ului şi a itinerariului optim sau controlul vocal optimizat al întregului pachet multimedia. În plus, controlul sistemelor se poate realiza şi cu ajutorul touchpad-ului de pe consola centrală care poate fi operat prin comenzi de tipul "pinch and pull", la fel ca orice telefon mobil inteligent de generaţie nouă. 

La interior, cei 250.000 de euro le vor oferi clienţilor materiale preluate direct de la Phantom, vârful gamei Rolls-Royce, implicit plafonul care imită cerul înstelat prin 1340 de LED-uri şi care va fi montat în premieră pe un model din afara gamei Phantom. 

Modelul Rolls-Royce va ajunge în posesia clienţilor interesaţi începând cu toamna acestui an. Conform declaraţiilor oficialilor mărcii, principalele pieţe pe care Rolls-Royce le-a avut în vedere au fost Statele Unite, Europa şi Orientul Mijlociu.








Niciun comentariu: