vineri, 8 martie 2013

Dacia își extinde din nou gama de modele



Dacia continuă ofensiva și pregătește noi modele. Astfel, după debutul noului Logan MCV și al ediției limitate Duster Adventure, constructorul auto de la Mioveni pare să pregătească un model de oraș ieftin și un rival pentru Ford Focus și VW Golf, scrie auto.ro.

Desi nu s-a așternut bine cerneala peste rândurile ce au aclamat debutul noilor generații Logan și Sandero, iar acum producătorul auto face act de prezența la Geneva cu două noutăți (noul Logan MCV și Duster Adventure), Dacia are de gând să cucerească noi orizonturi cu un viitor model de oraș low-cost.

Conform publicatiei WhatCar, care citeaăa un oficial din cadrul Grupului Renault, Dacia are potenţial pentru o linie de produse stabilite pentru încă cel puțin trei ani. Chiar și așa, gama de modele s-ar putea extinde din nou în viitorul apropiat, pentru a putea face față concurenței, în special celei venite din partea Grupului Volkswagen.

Pentru a putea concretiza aceste planuri, Dacia ar putea prelua și alte tehnologii în afara de cele Renault. „Portofoliul existent de platforme a Renault nu va putea suplini tot ce vrem sa facem cu Dacia”, a declarat oficialul Renault.

Cel mai mic model din gama Renault, Twingo, va fi reîmprospătat anul viitor, citadina urmând a beneficia de tracțiune spate. Aceasta mișcare ar putea face loc unui model de oraș ieftin, ce ar putea fi oferit la un preț de aproximativ 5.000 euro. Totodată, există posibilitatea utilizării în comun a tehnologiilor, componențelor și chiar uzinelor de producție intre Dacia și Datsun, viitorul brand low-cost de la Nissan.

Niciun comentariu: