sâmbătă, 4 mai 2013

Qoros 3 a primit premiul pentru cel mai frumos automobil din China



Qoros, noua marcă auto născută în China, a primit deja un prim premiu de design. În cadrul Salonului Auto de la Shanghai, modelul Qoros3 a primit premiul numit "Award for Most Eagerly Anticipated Domestic Car" sau, în traducere, Premiul pentru cea mai așteptat model chinezesc în cadrul galei "Cel mai frumos Automobil din China", scrie automarket.ro.


Qoros3 este opera designerului olandez Gert Hildebrand, directorul departamentului de design Qoros. Hildebrand a lucrat în trecut pentru marca MIni, iar acum coordonează echipele de designeri din Munchen și Shanghai ce lucrează pentru nou înființata marcă auto din China. 

Sedan-ul Qoros3 este primul exemplu al limbajului de design propus de Hildebrand ce își dorește proporții perfecte și linii simple. Qoros3 este un sedan de clasă C și este oferit în două variante de motorizare pe benzină cu patru cilindri de 1.6 litri. Varianta aspirată dezvoltă 126 CP, iar cea supraalimentată prin sistem turbo, 156 CP. 

Programul "Cel mai frumos automobil din China" premiază modelele expuse la Salonul Auto de la Shanghai încă din 2007, fiind un proiect al publicației auto Car and Driver China.

Niciun comentariu: