joi, 9 mai 2013

Autoritățile austriece au interzis cetățenilor să instaleze înregistratoare video în automobileAutoritățile austriece au interzis persoanelor fizice instalarea înregistratoarelor video în automobile.
Decizia fost luată de Comisia privind protecția datelor, aceasta din urmă fiind convinsă că, dispozitivele tehnice în cauză filmează nu doar accidente și încălcări de trafic rutier, dar și trecătorii, fapt ce încalcă dreptul la viață privată, informează euronews.com.

Proprietarii automobilelor care vor instala un înregistrator video în mașina sa, vor fi amendați „cu 10 mii de euro, iar în caz de re-instalarea dispozitivului amenda va crește la 25 mii de euro”.

„Este o decizie logică, care ar trebui să comprime încălcarea dreptului la viață privată a cetățenilor de rând”, a declarat expertul din Societatea Austriacă pentru protecția datelor cu caracter personal, Hans Tseger. Potrivit acestuia, Comisia a ridicat la această problemă, deoarece popularitatea înregistratorilor video crește în Europa.

Niciun comentariu: