marți, 20 iulie 2010

Din cauza lui Untilă şi ko, nu vom putea aduce maşini până la 10 ani

Deputaţii din AIE continuă să-şi blocheze reciproc iniţiativele legislative. Vineri, 16 iulie, proiectul de lege înaintat de Partidului Liberal, care ar fi permis importul automobile cu o vechime de până la 10 ani (şi nu de 7 ani ca în prezent), s-a poticnit la a doua lectură.

În opinia PL, adoptarea proiectului ar fi permis cetăţenilor moldoveni să-şi cumpere maşini la preţuri de câteva mii de euro mai mici. Potrivit preşedintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu, legea este importantă pentru oamenii de la ţară, care nu au bani ca să-şi procure maşini scumpe. El a acuzat unii deputaţi de faptul că ar apăra interesele importatorii de maşini noi, pe când cei de la sate nu-şi pot achiziţiona maşini pentru nevoi personale, fiind lăsaţi să umble „numai cu căruţa şi calul”.

Pe de altă parte, fostul deputat AMN, Veaceslav Untilă, a declarat că proiectul este inoportun, în situaţia când guvernele altor state, din contra, plătesc pentru a fi scoase din uz maşinile vechi. El a mai spus că ar trebui să ţinem cont în primul rând de securitatea rutieră

În cele din urmă, proiectul nu a fost adoptat, pentru acesta votând doar 47 de deputaţi din cei 55 prezenţi la şedinţă.

Vineri a avut loc ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea de primăvara-vară. De luni, 19 iulie, deputaţii se află în concediu.
sursa: Flux.

Niciun comentariu: