marți, 6 iulie 2010

La Chișinău a fost inaugurată o spălătorie "uscată" pentru mașini

La Chisinau a avut loc prezentarea unui serviciu de spălătorie “uscată” pentru mașini, bazată pe nanotehnologii, care facilitează îndepărtarea particulelor de murdărie de pe caroseria mașinii.

Potrivit Piataauto.md, noua tehnologie presupune ca pe caroseria murdara a unei masini se aplica local o solutie speciala, care isi face efectul in cateva secunde, iar apoi prin simpla stergere a caroseriei, murdaria este indepartata. In mod normal, un astfel de tratament de stergere, aplicat unei caroserii murdare, ar duce imediat la aparitia zgaraieturilor de suprafata. Tehnologia prezentata la Chisinau promite insa lipsa oricaror riscuri de zgaraieturi, datorata aceleiasi tehnologii avansate.

Timp de 20 de minute un automobil devine curat, acesta capatand si un un aspect de luciu, datorita unui strat lucios care se creaza pe caroserie in urma aplicarii. Tehnologia mai dispune si de cateva solutii auxiliare, pentru curatarea interiorului sau innegrirea rotilor, pentru ca, in final, automobilul sa aiba un aspect cu adevarat curat.

Sursa precizeaza ca dezavantajul solutiei prin spalarea "uscata" este ca aceasta poate fi utilizata pentru automobile de o gravitate medie a murdariei. "Noroiul adevarat, aruncat pe caroserie, pe sub aripi sau oriunde altundeva este recomandat in continuare a fi indepartat la spalatoriile clasice", mai precizeaza agentul economic.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la piatauto.md

Niciun comentariu: