vineri, 30 iulie 2010

Politia rutieră a încheiat documentarea contravenţiilor în lipsa contravenientului


Nouă procedură de documentare a contravenţiilor în domeniul circulaţiei rutiere. În scopul ameliorării situţiei în traficul rutier, în perioada de 21-27 iunie curent, a fost pusă în aplicare documentarea contravenţiilor în lipsa contravenientului. Această procedură este nouă şi este permisă de Codul contravenţional în vigoare, din 31 mai 2009, ce prevede „încheirea procesului verbal de constatare a contravenţiei din domeniul circulaţiei rutiere în lipsa făptuitorului cu mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic”.

Astfel, ca urmare a operaţiunii au fost documentate 70 cazuri, dintre care 60 pentru depăşirea regimului de viteză, 10 pentru alte incălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere (RCR). Potrivit serviciului de presă al MAI, aceste rezultate vorbesc despre efecienţa documentării date, ceea ce a dus la aplicarea ei în practică pe întreg teritoriul ţării.

Reeşind din cele expuse, toţi conducătorii auto trebuie să cunoască că, în temeiul cauzelor contravenţionale pornite urmează a se identifica personalitatea făptuitorului cu ulterioara documentare a acestora şi tragerea la răspundere contravenţională.

UNIMEDIA menționează că această acţiune este o măsură de profilaxie a contravenţiilor din domeniul circulaţiei rutiere şi o modalitate de excludere a factorului corupţional în relaţia „agent de circulaţie - contravenient”.

De la 1 august, toate subdiviziunile poliţiei rutiere vor pune în aplicare noua procedură de documentare a contravenţiilor din domeniul circulaţiei rutiere.

sursa: Unimedia.

Niciun comentariu: