marți, 15 martie 2011

Honda şi Toyota au suspendat producţia din Japonia ca urmare a dezastrelor



Constructorul auto nipon Honda a anunţat că suspendă toată producţia din Japonia cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce nord-estul ţării a fost zguduit vineri de un seism puternic. Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat astăzi, 14 martie, că va suspenda toată producţia din Japonia scrie realitatea.net

Honda a ţinut luni închise toate uzinele din Japonia, cu excepţia unei facilităţi de producţie de motociclete, a cărei activitate va fi oprită începând de marţi.

Constructorul auto a anunţat că va coopera cu Tokyo Electric Power în privinţa planului companiei de a opri prin rotaţie alimentarea cu energie.

Decizia constructorului auto nipon vine după ce vineri Japonia a fost zguduită vineri de un puternic cutremur, urmat de un tsunami care a făcut prăpăd pe coastele estice ale ţării.

Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat luni că va suspenda toată producţia din Japonia, cel puţin până miercuri, în urma cutremurului puternic care a lovit săptămâna trecută nord-estul ţării şi a dezastrului provocat de tsunami. Toyota a suspendat activitatea tuturor celor 12 fabrici din Japonia în urma seismului devastator, urmat de numeroase replici puternice şi valuri tsunami.

Acţiunile Toyota s-au depreciat luni cu 7,7%, în timp ce indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scăzut cu 6,1%.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: