marți, 29 martie 2011

Cutremurul din Japonia va afecta prețul mașinilor noi


Analistii economici avertizeaza cu privire la cresterea preturilor masinilor in urmatoarea perioade. Aceasta crestere se datoreaza tsunami-ului care a lovit Japonia saptamanile trecute.


Preturile si ofertele curente sunt mentinute de stocurile producatorilor, dar pe masura ce acestea se epuizeaza, reprezentantele locale vor fi nevoite sa mareasca preturile. Momentan, sunt oferte care ofera un avantaj client de pana la 3.000 de euro pentru modelele mai scumpe.

Analistii indica faptul ca reprezentantele auto vor renunta la oferte pentru cele mai cautate modele. Un alt efect va fi pastrarea pretului masinilor aproape noi, din cauza lipsei unor modele noi. Aceste modificari ar putea fi simtite in urmatoarele sase saptamani.

Principalii producatori afectati sunt Toyota si Honda. Toyota a pierdut pana acum o productie de 140.000 de unitati, iar Honda a oprit productia pentru modelele CR-Z, Accord si Jazz.. Nissan ar putea avea probleme cu stocul modelelor GT-R si Leaf, dar niponii au declarat ca stocul este suficient pana la sfarsitul lunii aprilie.

Sursa: masini.ro

Niciun comentariu: