luni, 23 august 2010

Moldovenii au cumpărat peste 70 de automobile de lux în doar şase luni ale lui 2010


În timp ce unii moldoveni merg, în disconfort, în transportul public pe timp de caniculă, ploaie sau zăpadă, alţii aruncă milioane de euro pe maşini de lux. Numai în primele şase luni ale acestui an, moldovenii bogătaşi au cumpărat peste 70 de automobile de clasa lux. Valoarea acestora depăşeşte 4 milioane de euro.


În topul preferinţelor moldovenilor se află automobilele produse de Mercedes-Benz şi BMW. În prima jumătate a anului, moldovenii au cumpărat 35 de automobile clasa lux, marca Mercedes- Benz. Au dominat autoturismele S-klasse, care au fost vândute în aproape 30 de exemplare. Mercedes este urmat de BMW. În perioada ianuarie-iunie, au fost cumpărate aproape 30 de BMW-uri. Cel mai preferat a fost modelul X6. Pe poziţia a treia s-a plasat producătorul german Porsche, care a reuşit să vândă, pe teritoriul Moldovei, opt maşini.

Valoarea totală a mercedesurilor vândute în această perioadă a depăşit 2 milioane de euro. Preţul minim al unui S-klasse este de peste 65 de mii de euro, dar poate depăşi şi 200 de mii de euro. BMW seria 7 sau X6 costă de la 50 de mii de euro până la 130 de mii de euro. Preţul unui Porsche Cayenne începe de la 50 de mii de euro şi poate depăşi 80 de mii de euro.

Sursa: PUBLIKA.MD

Niciun comentariu: