vineri, 18 noiembrie 2011

1 decembrie - termen limită pentru echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă. Dacă nu te conformezi riști o amendă de 400 lei


Primarul general al municpiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, îndeamnă şoferii să se pregătească de sezonul de iarnă, în vederea echipării maşinilor cu cauciucuri de iarnă, pentru a fi pregătiţi de condiţiile de trafic în sezonul rece. Edilul capitalei a menţionat că data limită de schimbare a pneurilor este 1 decembrie, îndemnând însă şoferii să facă acest lucru până atunci.


Dorin Chirtoacă a subliniat că securitatea la trafic este un subiect foarte important, de vreme ce odată cu căderea zăpezii, numărul de accidente rutiere este în creştere. „Să nu avem şi în acest an surprize neplăcute cu zeci de accidente zilnic, cauzate de neadaptarea maşinilor la perioada de iarnă”, a subliniat primarul de Chişinău.

Menţionăm că potrivit Hotărârii Guvernului R. Moldova nr. 931 din 31 decembrie 2009, în perioada 1 decembrie – 31 martie, conducătorii auto sunt obligaţi să-şi adapteze cauciucurile la noile condiţii de trafic. Prevederea are ca scop evitarea accidentelor rutiere, provocate de lipsa echipării adecvate, dar şi blocajele pe drumuri.

Conducătoriii auto care nu se vor conforma respectivei Hotărâri de Guvern şi nu-şi vor schimba anvelopele, riscă o amendă de până la 400 lei.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: