sâmbătă, 8 septembrie 2012

Poliția Rutieră va sancţiona şoferii nedisciplinaţi în baza postărilor de pe reţele de socializare

Poliția Rutieră a recurs la o nouă metodă de depistare a şoferilor care încalcă regulile circulaţiei rutiere. Astfel, agenţii rutieri verifică pe rețelele de socializare fotografiile și clipurile postate de internauți, iar, ulterior, amendează șoferii automobilelor respective.


Despre acesta anunță Direcția Poliție Rutieră, după ce pe rețele au plasate poze cu cîteva automobile care circulă neregulamentar. Astfel, drept rezultat, doi conducători auto care au comis contravenţii au fost identificați şi invitați la Poliția Rutieră pentru întocmirea proceselor verbale.

În aceste condiții, sursa citată recomandă cetățenilor care doresc să contribuie la educarea șoferilor, să se asigure că materialul fotografiat/filmat are o claritate bună, arată contextul – încălcarea poate fi simplu depistată în materialul oferit, iar în imagine se vede numărul autoturismului.

De asemenea, se menționează că Poliția Rutieră nu dispune de suficiente resurse umane pentru a gestiona întreg fluxul de material foto și video publicat pe Internet. Cu toate acestea, în lucru este un sistem informațional online, care va permite prelucrarea rapidă și reacționarea la un număr mare de probe. Sistemul este deja în testare.
 


Sursa: noi.md

Niciun comentariu: