marți, 11 septembrie 2012

Unde pot fi înmatriculate autoturismele cu numere străine și care sunt taxele



Cetăţenii care circulă pe teritoriul Republicii Moldova cu un autoturism cu numere de înmatriculare străine sunt obligați până la 31 octombrie să înregistreze automobilul, informează UNIMEDIA. În caz contrar aceștia vor fi obligați să cumpere vinieta sau să scoată mijlocul de transport de pe teritoriul țării. 
Consultantul de comunicare din cadrul Ministerului Finantelor, Boris Harea, a declarat pentru UNIMEDIA că persoanele care nu doresc înmatricularea autoturismului îl pot scoate din țară până la 1 noiembrie. Tot atunci va intra în vigoare procedura de cumpărare a vinietei.


Menționăm că șoferii care au automobile cu numere de înmatriculare străine mai vechi de 7 ani, de asemenea, pot să-și înregistreze mașinele, conform unei legi care a intrat în vigoare în luna iulie. 

Ministrul Finanțelor Veceaslav Negruța a declarat luni că în luna august circa 7 milioane de lei au fost încasate la buget în urma înregistrării automobilelor cu numere de înmatriculare străine, mai vechi de 7 ani.

August a fost o lună relativ pasivă. Ne așteptăm la o perioadă mult mai activă în următoarele două luni  - septembrie și octombrie. Vedem că deja este o dinamizare a procesului”, a menționat sursa.

Precizăm că, estimativ, pâna la 31 octombrie, în bugetul rectificat pentru 2012 au fost prevazuți pentru încasare cca 125 milioane lei.

UNIMEDIA subliniază că în RM sunt cca 50 000 de automobile cu numere de înmatriculare străine. Pentru a înmatricula autoturismul șoferii trebuie să achite accizele la cel mai apropiat birou vamal, după aceasta înmatricularea se face în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ÎS „Registru”.

Vedeți mai jos unde pot fi înmatriculate autoturismele cu numere străine și care sunt taxele:
Sursa: www.unimedia.md


Niciun comentariu: