miercuri, 21 aprilie 2010

Chirtoacă cere să fie permisă înmatricularea maşinilor cu o vechime de până la 10 ani

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va înainta un proiect de lege prin care va solicita să fie permis importul de automobile la mâna a doua cu o vechime de până la 10 ani.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va înainta un proiect de lege Parlamentului prin care va solicita să fie modificată legea privind importul de automobile. Potrivit primarului general, în urma modificării actualei legi, persoanele fizice vor putea importa automobile la mâna a doua de până la 10 ani. „Legea actuală favorizează doar agenţii economici care importă automobile noi dar nu şi cetăţenii simpli ai Republicii Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă. În opinia sa, în cazul în care va fi acceptat acest proiect de lege, vor fi create condiţii avantajoase pentru toate persoanele care doresc să-şi procure un automobil, deoarece preţul acestora este mult mai mic. Totodată, Dorin Chirtoacă a menţionat şi faptul că este necesar să fie create şi condiţii pentru înmatricularea automobilelor de pe malul stâng al Nistrului. Primarul de Chişinău mai explică că modificarea condiţiilor de import nu prezintă nici un pericol pentru mediul ambiant, iar maşinile de până la 10 ani dispun de norma Euro-3 şi Euro-4.

Precizăm că, potrivit legislaţiei actuale, automobilele la mâna a doua care pot fi importate în Republica Moldova nu au dreptul să depăşească o vechime de până la şapte ani. În cazul camionetelor, acest termen se extinde la 10 ani.

Tatiana MANEA, sursa: FLUX.

Niciun comentariu: