luni, 18 aprilie 2011

Atentie soferi! Sunteti filmati in 500 de intersectii!


In cel mult jumatate de an in intersectiile din capitala ar trebui sa apara aproximativ 500 de camere de supraveghere. In acest fel, soferii care vor comite incalcari nu vor mai fi trasi pe dreapta de agentii de circulatie. Visul ministerului de Interne devine realitate datorita unui grant de 2, 7 milioane de dolari oferit de chinezi.

Una dintre cele mai periculoase intersectii din capitala, unde urmeaza sa apara camere de supraveghere, este intersectia dintre bulevardul Dacia si strada Decebal, din sectorul Botanica. Din cauza numarului mare de semafoare, dar si al benzilor de deplasare, circulatia este dificila. Gratie unui grant oferit de chinezi, in curand in intersectii vor aparea camere de supraveghere.

Potrivit politiei rutiere, doar pentru intersectiile din capitala este nevoie de aproximativ 500 de camere de supraveghere. In afara de captarea imaginilor, acestea vor putea fi conectate si la semafoare. In cazul unor ambuteiaje pe benzi camerele ar putea schimba culorile din semafor. Instalarea sistemului inteligent de supraveghere, insa, nu presupune lipsa politistilor in trafic.

Toate incalcarile fixate de camerele de supraveghere vor fi trimise pe adresa proprietarului masinii.

Initiativa va costa pentru inceput 2,7 milioane de dolari si va fi transpusa in practica in jumatate de an. Pana cand vor aparea camerele noi, politia rutiera nu sta cu mainele in brau. Astfel, cateva posturi fixe de politie instalate la intrare in oras au fost date la pamant.

In prezent, in Moldova activeaza in jur de 400 de agenti de circulatie.

sursa: protv.md

Un comentariu:

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!