sâmbătă, 17 martie 2012

DAEWOO vrea să investească în Republica Moldova


Reprezentanţa DAEWOO International din Bucureşti intenţionează să investească în R. Moldova în mai multe domenii.
 Potrivit Ministerului Economiei, Chang Hoon Lee, manager general, DAEWOO International, Reprezentanţa Bucureşti, a declarat astăzi că compania vrea să sprijine proiecte de construcţie şi modernizare a centralelor electrice atât pe combustibili fosili, cât şi din surse regenerabile de energie, se menţionează într-un comunicat de presă al ME. Alte domenii de interes pentru compania coreană sunt participarea la modernizarea sistemului de transmisie a energiei electrice, industria chimică şi metalurgică, achiziţia şi exportul de produse agricole pe pieţele asiatice, dar şi investiţii în producerea agricolă propriu-zisă în R. Moldova.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a precizat astăzi în cadrul întâlnirii că intenţia celor de la DAEWOO International oferă o oportunitate unică de a livra fără taxe vamale produsele „Made in Moldova” pe o piaţă de 800 de milioane de consumatori – în ţările membre ale Uniunii Europene şi ale CSI. „În prezent este în proces de elaborare un studiu al necesităţilor investiţionale în sectorul energetic, iar în decurs de un an vor fi anunţate concursuri internaţionale pentru modernizarea centralelor electrice cu termoficare”, a spus V. Lazăr.

Potrivit ministrului Economiei, odată cu alegerea preşedintelui, Guvernul va accelera reformele economice şi va lansa un amplu proces de privatizare şi proiecte de parteneriat public-privat.

Niciun comentariu: