miercuri, 13 noiembrie 2013

Sfaturi utile și recomandări pentru iarnă conducătorilor auto de la compania Bemol

În perioada rece a anului, siguranța în trafic este o prioritate. Compania Bemol îndeamnă șoferii să întreprindă măsuri de  precauție și să-și pregătească automobilele pentru iarnă.
Mai jos veți găsi un set de recomandări și sfaturi utile, scopul cărora este de a facilita trecerea de la perioada de vară la cea de iarnă pentru toți posesorii de automobile.
O măsura care vine să sporească siguranţa rutieră în perioada rece a anului, condiționată de vizibilitatea redusă (ceață, ploi, lapoviță, etc), este aprindrerea farurilor în fază scurtă. Între 1 noiembrie şi 31 martie este obligatorie pornirea farurilor în regim de „întâlnire”.
Spre a evita deficiențele tehnice și situațiile de accident, dar și pentru o bună funcționabilitate și randament maxim, este necesar să efectuați o revizie tehnică deplină a automobilului Dvs. În acest sens, am structurat direcțiile principale de urmat.
Anvelopele
Este necesar ca anvelopele să fie adaptate la condițiile de iarnă și să corespundă nivelului de aderență cu drumurile ude/ cu polei, etc. Vă indicăm să schimbați anvelopele uzate/de vară/ inclusiv cele All Season (mai ales dacă sunt tocite) pe anvelope de iarnă, chiar dacă aceasta implică o cheltuială în plus.
Șoferii care vor ignora această indicație riscă să fie amendați. Conform Hotărârii Guvernului R. Moldova nr. 931 din 31 decembrie 2009, în perioada 1 decembrie – 31 martie, conducătorii auto sunt obligaţi să-şi adapteze cauciucurile la noile condiţii de trafic (condiții de iarnă).

Niciun comentariu: