sâmbătă, 1 decembrie 2012

Statistici îngrijorătoare despre accidentele auto



Portalul automarket.ro a publicat o statistică neagră a accidentelor auto din întreaga lume, realizată de Global Road Safety Partnership și prezentată la București. Cifrele privind victimele accidentelor de circulație se arată îngrijorătoare, spun specialiștii. 
Iată rezultatele studiului, rezumate în câteva concluzii:


1.5 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente de circulaţie. Dacă numărul victimelor cutremurului din Haiti din 2010 era estimat la 250 000 de persoane, atunci numărul celor care mor anual în accidente rutiere este echivalentul a șase cutremure Haiti.

Accidentele de circulaţie sunt principala cauză a decesului infantil. Potrivit Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii, accidentele de circulaţie sunt principala cauză a morţii pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani. De asemenea, 4180 dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani au murit în urma rănilor provocate de accidente de circulaţie. În intervalul de vârstă 15-29 de ani, 39.300 de tineri mor din aceeaşi cauză.

Pagubele accidentelor de circulaţie la nivel global se evaluaează la 514 miliarde de dolari. În topul celor mai risipitoare ţări se află Rusia, cu 34 de miliarde de dolari. Urmează Turcia cu 14 miliarde de dolari şi Polonia cu 10 miliarde.

77 709 persoane au fost rănite în accidente rutiere în ultimul deceniu.

Niciun comentariu: