miercuri, 5 decembrie 2012

Inovație: un nou tip de airbag va fi lansat în 2013



Inovaţie în domeniul siguranţei pasive. TRW, un furnizor de componente auto, a lansat pe 4 decembrie un nou tip de airbag lateral, care îşi adaptează caracteristicile în funcţie de gravitatea impactului la care a fost supus automobilul, transmite automarket.ro.
Inovația reprezintă o supapă flexibilă, care poate îmbunătăţi protecţia oferită pasagerilor în funcţie de severitatea impactului la care este supus autovehiculul. Sistemul nou include factori precum forma pe care o va avea airbag-ul când va fi deschis, viteza de declanşare, forţa de declanşare şi fermitatea sa.


Noile airbag-uri laterale adaptive vor fi gata pentru producţie în 2013, anunţă reprezentanţii companiei. Între timp, constructori precum Ford şi Mercedes-Benz pregătesc introducerea airbag-ului pentru centurile de siguranţă. 



Centurile de siguranţă cu airbag reduc eventualele leziuni provocate de centură în urma unui impact. Practic, la detectarea unor probleme, centura se umflă pentru câteva miimi de secundă, protejând pieptul pasagerilor. „Când am întrebat subiecţii studiilor noştri cum se simte centura, ei ne-au spus că aceasta este mult mai puţin rigidă şi mult mai confortabila”, declară Sue Cinske, vicepreşedintele biroului de dezvoltare a siguranţei din cadrul Ford.

Niciun comentariu: