luni, 24 decembrie 2012

Duster va concura în Raliul Dakar 2013



Două echipe argentiniene vor concura în ediţia 2013 a Raliului Dakar alături de două exemplare Duster. Acestea au sigla Renault, cea sub care SUV-ul este vândut în America de Sud, scrie automarket.ro

Compania franceză va folosi două echipaje, formate integral din piloţi argentinieni. Componenţa echipelor este Emiliano Spataro-Benjamin Lozada şi Jose Mauricio Garcia-Malano. Modelele de competiţie vor fi pregătite de Barattero, iar motorizările vor fi modificate de Berta. Participarea lui Duster în această competiţie prestigioasă are rolul de a sublinia imaginea de off-roader a lui Duster în segmentul său şi pentru a-l scoate în faţa rivalilor.
Cele două exemplare Duster dedicate acestei competiţii vor avea sub capotă un motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă 306 CP. Cutia secvenţială cu şase trepte este semnată de SADEF, diferenţialul autoblocant multidisc este un Heavy Duty F9, suspensia faţă este un Four Link, cea spate dublu trapez, iar amortizoarele sunt semnate de Baratec.
Competiţia va vizita America de Sud pentru al treilea an consecutiv, fiind concentrată pe trei ţări: Peru, Argentina şi Chile. Dakar 2013 începe pe 5 ianuarie şi se încheie pe 30 martie. Ediţia din acest an începe din Lima şi se încheie în Santiago de Chile. Raliul Dakar din 2012 a avut 1.000 de milioane de telespectatori.

Niciun comentariu: