joi, 22 noiembrie 2012

50% dintre şoferii mai tineri de 30 de ani folosesc internetul la volan



Un studiu realizat de compania State Farm, lider american în asigurări auto, a relevat faptul că jumătate dintre şoferii mai tineri de 30 de ani accesează internetul atunci când se află la volan, scrie automarket.ro.

Explicaţia realizatorilor studiului este strâns legată de expansiunea smartphone-urilor, care oferă conectivitate la un preţ accesibil şi sunt populare în rândul acestei categorii demografice.

Spre surprinderea tuturor, reţelele de socializare nu sunt pe primul loc la capitolul popularitate, acestea fiind surclasate de "bătrânul e-mail", între 32 şi 43 procente dintre şoferii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani recunoscând că îţi verifică adesea inbox-ul atunci când se află la volan. Pentru aceeaşi categorie de şoferi, utilizarea reţelelor de socializare la volan a crescut de la 21% în 2011 la 36% în iulie 2012.

"Internetul pe mobil generează un nou set de probleme şi de eleemnte care îi pot distrage atenţia şoferului de la drum. Ne trebuie reglementări, aplicarea sancţiunilor cu stricteţe, o educaţie mai bună a şoferilor şi asistenţă din partea companiilor care furnizează tehnologie", a declarat Chris Mullen, directorul de cercetare tehnologică de la State Farm.

Studiul de mai sus a avut un eşantion de 1.000 de şoferi, care conduc cel puţin o oră pe săptămână şi deţin un telefon mobil. Însă, problema legată de folosirea telefoanelor mobile la volan este comună pentru numeroase ţări ale lumii, autorităţile fiind depăşite de situaţie în mai multe ţări.

Pe lângă legislaţia învechită, poliţiştii trebuie să se lupte şi cu impedimentele legale legate de aplicarea sanţiunilor contravenţionale pentru şoferii care folosesc telefonul mobil la volan, ceea ce se dovedeşte a fi problematic în unele situaţii, existând portiţe legale precum sistemele hands-free, care nu aduc o soluţie reală la problema lipsei de concetrare la drum a şoferului care poartă o conversaţie telefonică.

Niciun comentariu: