joi, 22 noiembrie 2012

10 cele mai periculoase drumuri din lume!



1. „Drumul Morţii" - aşa este denumită strada care ocupă primul loc în acest clasament. Este un drum de aproximativ 65 de kilometri, care face legătură între capitala boliviana La Paz şi regiunea Yungas. Anual, între 200 şi 300 de persoane îşi pierd viaţa pe aceasta porţiune de drum cu viraje extrem de periculoase, scrie debarbati.ro.




2. Drumul-tunel Guoliang, China


Este suficient să privesti fotografia ca să-ţi dai seama de ce acest drum a fost desemnat al doilea cel mai periculos drum din lume. Practic, este vorba de un tunel săpat în stâncă, lung de 1.200 de metri. Tunelul are 5 metri înălţime şi 4 metri lăţime şi are o vizibilitate redusă.

3. Ruta 5: Arica - Iquique, Chile


4. Drumul siberian spre Yakutsk, Rusia



Este drumul care face legătura între Moscova şi Yakutsk, dar numai partea siberiană se prezintă astfel. Iarna, care în aceasta regiune durează şi 10 luni, drumul este accesibil, dar când zăpezile se topesc poţi rămâne blocat până la următorul îngheţ din cauza noroiului.

5. Autostrada Sichuan - Tibet, China


Traversează 14 munţi, cu o altitudine cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de metri, zone în care se înregistrează frecvent avalanse.

6. Autostrada James Dalton, Alaska


Este un drum comercial, acoperit cu pietriş, care traversează tundra. Daca vrei să-l traversezi, trebuie să ai mai mult decât o roată de rezervă şi câteva parbrize. Companiile care închiriază maşini îţi interzic să le conduci pe acest traseu.

7. Drumul Patiopoulu - Perdikaki. Grecia


Drum în regiune muntoasă, foarte îngust, cu pante bruste. În afara faptului că drumul în sine este foarte periculos, el este străbătut tot timpul de turme de animale.

8. Drumul Trollstingen, Norvegia

Este un Transfagarasan în versiune norvegiană. Serpentinele înguste îţi pun serios la încercare talentul de şofer. În plus, mai poţi fi furat de priveliştea încântătoare.

9. Drumul A682, Anglia


Cel mai prost drum din Marea Britanie. Este un drum foarte îngust, cu vizibilitate redusă, pe care au murit 100 de oameni în ultimii 10 ani. Drumul este frecventat de motociclisti.

10. Selvio Pass, Italia


Niciun comentariu: