luni, 2 martie 2015

Volkswagen Passat este maşina anului 2015 în Europa


Organizatorii Car of the Year au anunţat câştigătorii ediţiei 2015 a concursului. Ediţia din acest an a fost câştigat de Volkswagen Passat. Modelul german a fost urmat de Citroen C4 Cactus şi Mercedes-Benz C-Klasse.

La doar două zile după ce Volkswagen Passat şi-a adjudecat titlul Autovot 2015, acordat de cei peste 22.000 de votanţi unici ai competiţiei noastre, specialiştii din juriul European Car of the Year confirmă decizia publicului Automarket: Volkswagen Passat este numit marele câştigător al titlului de Maşina Anului 2015 în Europa, scrie automarket.ro.
Juriul format din ziarişti auto europeni de la cele mai apreciate publicaţii de pe Bătrânul Continent a decis că modelul german este cel mai bun dintre candidaţii din acest an. Pe locul doi s-a clasat Citroen C4 Cactus, o prezenţă interesantă, urmată de Mercedes-Benz C-Klasse.
Surpriza din acest an a fost, cu siguranţă, rezultatul bun al carismaticului crossover franţuzesc. Premiul a fost decernat în acest an în cadrul Salonului Auto de la Geneva de către Hakan Matson, preşedintele juriului COTY, iar el a fost ridicat de Karl-Heinz Neusser, şeful departamentului de dezvoltare tehnică de la Volkswagen.

Pentru a fi eligibil în competiţia Car of the Year 2015, un model trebuie să fie disponibil pe piaţă înainte de finalul anului 2014, iar estimarea de vânzări trebuie să depăşească 5.000 de unităţi pe an. Un total de 31 de automobile au fost eligibile pentru Car of the Year 2015, dar după primele faze ale competiţiei au rămas doar şapte modele care au candidat pentru titlul de Maşina Anului în Europa. Anul trecut, titlul de Maşina Anului în Europa i-a revenit lui Peugeot 308. În 2013, titlul de Maşina Anului în Europa a fost adjudecat de Volkswagen Golf 7.

Niciun comentariu: