vineri, 21 mai 2010

Jeep a prezentat noul Grand Cherokee


Constructorul auto american Jeep, detinut de grupul Chrysler, a prezentat noua generatie a SUV-ului Grand Cherokee, automobil a carui productie va incepe pe 21 mai, a anuntat compania. Noul Grand Cherokee este primul model scos de Jeep dupa preluarea grupului mama, Chrysler, de catre italienii de la Fiat.


Grand Cherokee are acum o caroserie mai rigida, suspensie independenta si pe rotile din spate (generatia actuala are punte rigida – n.r.) gestionata de sistemul cu perna de aer Quadra-Lift si de sistemul de management al tractiunii Selec-Terrain.

Jeep spune ca eficienta masinii a crescut cu 11% pentru motorizarea pe benzina V6 de 3,6 litri, iar materialele utilizate la interior sunt considerabil mai calitative. Motorizarile pentru Europa si data lansarii pe batranul continent nu au fost inca anuntate.

Masina este disponibila in SUA atat cu tractiune 4×2 cat si cu 4×4, iar preturile sunt mai mici cu 450-500 de dolari fata de cele ale modelului care iese din productie.

Versiunea 4×2 pleaca de la 31.000 dolari, iar 4×4 porneste de la 33.000 dolari.

Productia masinii va incepe pe 21 mai la uzina Jefferson Nord (Jefferson North Assembly Plant), in prezenta sefului Fiat – Chrysler, Sergio Marchionne, si a guvernatorului statului Michigan, Jennifer M. Granholm.

Jeep, marca detinuta de grupul american Chrysler, la randul lui controlat de Fiat, ar putea fi singurul brand dintre toate cele patru pe care le detine grupul Chrysler (Chrysler, Jeep, Dodge si Ram) care va fi comercializat pe plan mondial.

Pe langa noul Jeep Grand Cherokee, tot in 2010 vor fi lansate si variante restilizate ale SUV-urilor Patriot, Compass si Wrangler.

http://www.stiriauto.ro/

Niciun comentariu: