vineri, 21 mai 2010

Masinile mai vechi de 7 ani vor putea intra in R. Moldova fara achitarea taxei

În sfîrşit executivul de la Chişinău a aprobat o hotârâre care le va permite cetăţenilor R. Moldova şi celor străini să intre pe teritoriul ţării, pentru o anumită perioadă de timp, cu maşini mai vechi de 7 ani, fără a fi obligaţi să lase la vamă o garanţie în bani pentru automobilul înmatriculat în altă ţară.

„Rezident-nerezident, cetăţean-necetăţean al R. Moldova, din momentul traversării hotarului, acesta va avea dreptul, timp de două luni, să folosească maşina cu plăcuţe de înmatriculare străine. Până acum, cei care veneau acasă cu maşini înmatriculate în străinătate, mai vechi de 7 ani, erau obligaţi să depună o taxă de garanţie la hotar, iar la ieşirea din ţară aceasta era restituită. Din păcate, se mai întâmpla ca prin diferenţă de curs lumea să piardă, efectiv, o parte din aceşti bani”, a spus ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă.

Proiectul urmează să fie votat de către Parlament şi promulgat de preşedinte, astfel ca, la sărbătorile de Paşte, concetăţenii noştri să poate beneficia de acest drept.
Sursa: Hot News

Niciun comentariu: