joi, 21 iunie 2012

Chinezii vând replici ale modelelor Lamborghini cu 52.000 de euro



Pentru chinezii care nu îşi permit luxul unui Lamborghini original, o companie a găsit soluţia de compromis: replici de 52.000 de euro, cu motor Toyota de 2.2 litri. 

Lamborghini nu face maşini tocmai accesibile, nici măcar pentru China, unde numărul milionarilor în dolari este impresionant. Ca de fiecare dată însă, chinezii au făcut ce au ştiut ei mai bine: au copiat. Să reproduci un model Lamborghini poate fi o muncă titanică, dar nu imposibilă.

O dovedeşte o companie din Ţara Marelui Zid, care s-a decis să ofere replici ale modelelor Lamborghini la preţuri mai mici decât originalul. Nu însă foarte mici, pentru că o copie costă 52.000 de euro. Numai plasarea comenzii costă 26.000 de euro, ca să nu mai luăm în calcul şi perioada de aşteptare, aproape la fel de lungă ca cea a unui Lamborghini adevărat: 5 luni.

Replica asiatică seamănă în proporţie de 95% cu un Lamborghini adevărat, însă rămâne repetentă la capitolul performanţe din cauza motorizării. Locul unităţii V12 din SantAgata Bolognese este suplinit de un motor cu patru cilindri, de 2.2 litri, de origine Toyota. Asta face ca acceleraţia de la 0 la 100 de km/h să se facă în 9 secunde şi ca viteza maximă să se oprească la 200 de km/h. Cifre ruşinoase pentru un Lamborghini.

Compania chineză promite însă şi motorizări V6, V8 şi chiar V12 pentru cei cu dare de mână, care vor să se apropie de original. Mai mult, pentru 6000 de euro poţi primi un set de jante originale Lamborghini, iar pentru 1100 de euro poţi primi cheia originală a italienilor.



Sursa: www.automarket.ro

Niciun comentariu: