luni, 8 octombrie 2012

Germanii au inventat un material revoluţionar pentru maşinile viitorului



Două companii germane, BASF şi SGL, au anunţat dezvoltarea unui material compozit nou, ce ar urma să folosească la construirea viitoarelor maşini. Este vorba despre un material durabil şi uşor, care conţine răşină de poliamidă şi fibră de carbon, scrie automarket.ro.


Experţii BASF au fost implicaţi în dezvoltarea matricelor de poliamidă, în vreme ce inginerii SGL au tratat materialul la temperaturi înalte şi l-au amestecat apoi cu fibra de carbon. Potrivit celor două companii, materialul va necesita un timp mult mai redus de producţie, garantând în acelaşi timp o integritate structurală sporită şi o masă totală redusă.


BASF şi SGL nu au anunţat momentan dacă au ajuns la un acord cu o companie auto pentru vinderea produsului, însă acest tip de material este la mare căutare printre constructori.



Ford a anunţat deja că îşi doreşte să implementeze fibra de carbon pe viitoarele sale modele. Tocmai de aceea americanii au făcut o înţelegere cu Dow Automotive Systems, prin care vor fi create componente din fibră de carbon. Ford vrea astfel ca masa automobilelor sale să scadă în medie cu peste 150 de kilograme.



Pe lângă Ford, şi alţi constructori precum Honda, Nissan şi General Motors şi-au manifestat interesul faţă de soluţiile de utilizare a fibrei de carbon.

Niciun comentariu: