duminică, 14 octombrie 2012

Porsche lansează un Cayenne cu 550 CP



Noul Cayenne Turbo S revendică primul loc în topul modelelor Porsche SUV, cu motorul său de nu mai puţin de 550 CP (405 kW). Acest model poate fi comandat şi din România, preţul de pornire fără TVA fiind de 133.876 Euro, informează AutoReport.ro, scrie economica.net

Având o tehnologie complexă pentru şasiu, noul SUV depăşeşte performanţele multora dintre automobilele sport. Toate caracteristicile de bază ale modelului Cayenne, precum versatilitatea offroad, confortul sporit şi capacitatea superioară de tractare, au fost menţinute fără excepţie. Consumul NEDC de 11,5 litri la 100 km este acelaşi ca la Cayenne Turbo, ceea ce îl face mai eficient, ţinând cont de puterea motorului. Noul model Turbo S are 50 CP în plus faţă de Cayenne Turbo, precum şi un cuplu sporit de la 700 Nm la 750 Nm. Puterea superioară se traduce printr-o acceleraţie mai rapidă şi o viteză maximă mai mare. Sprintul de la zero la 100km/h durează doar 4,5 secunde (cu 0,2 mai puţin), SUV-ul atingând o viteză maximă de 283 km/h (+ 5 km/h).

Modelul Cayenne Turbo S a fost configurat pentru o performanţă dinamică maximă. Astfel, automoblul încorporează în dotarile standard toate sistemele de control relevante. De la Cayenne Turbo preia combinaţia de suspensie pneumatică şi controlul activ al amortizoarelor PASM. De asemenea, dispune de sistemul de Control Dinamic al Şasiului Porsche (Porsche Dynamic Chassis Control – PDCC), care creşte stabilitatea în curbe, îmbunătăţind atât agilitatea maşinii, cât şi confortul pasagerilor. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), care se regăseşte de asemenea în dotările standard, îmbunătăţeşte tracţiunea şi oferă mai multă agilitate în orice situaţie de condus. Noul Cayenne Turbo S este, de asemenea, echipat standard cu pachetul Sport Chrono.

Exteriorul şi dotările suplimentare ale modelului Cayenne Turbo S se ridică la cele mai înalte standarde pentru un model de top. Numeroase elemente exterioare, precum gurile de admisie a aerului, carcasele farurilor şi oglinzilor sunt vopsite în negru lucios. Jantele standard de tip 21-inch 911 Turbo II cu sigla Porsche colorată au fost create exclusiv pentru Cayenne Turbo S, suprafaţa interioară fiind, de asemenea, vopsită în negru lucios.

Pentru interior, designerii de la Porsche au creat pachetele de piele bi-colore în nuanţe noi, special pentru noul Cayenne Turbo S. Elementele de interior sunt disponibile în combinaţiile negru/roşu Carrera sau negru/bej Luxor. Pachetele de piele bi-coloră rezervate pentru noul model de top au fost extinse, adăugând cusături decorative în culorile contrastante Carrera roşu şi bej Luxor. Elementele interioare de carbon completează accesoriile din piele, subliniind gradul de sofisticare al maşinii şi al materialelor folosite.

Niciun comentariu: