sâmbătă, 13 octombrie 2012

Volkswagen atacă Dacia cu un nou brand low-cost



Grupul german Volkswagen intenţionează să copieze succesul Dacia, marca ieftină a Renault, şi să lanseze un brand auto cu preţ scăzut în al treilea trimestru din 2015, scrie revista germană Auto Bild, scrie money.ro.

Volkswagen vrea să lanseze iniţial trei modele diferite, cu preţuri între 6.000 de euro şi 8.000 de euro.


Pieţele cele mai importante pentru noul brand ieftin al Volkswagen ar fi China, India şi Rusia, dar maşinile ar urma să fie vândute şi în România, scrie Auto Bild într-un articol intitulat "Volkswagen atacă Dacia: Noul brand low-cost din Wolfsburg".



Grupul german ar putea produce automobilele în China sau India.



Şeful de vânzări al Volkswagen, Christian Klingler, a declarat, în septembrie, la Salonul Auto de la Paris, că grupul analizează variante pentru a intra pe segmentul maşinilor cu preţ redus, dar a adăugat că nu s-a luat nicio decizie.



"Dacă Volkswagen ar introduce pe piaţă un model de 6.000 de euro, atunci ar fi o maşină a poporului, chiar dacă sub un alt nume. Adevărul este, însă, că am mai auzit asta. În octombrie 2006, Auto Bild a scris despre planurile Volkswagen de a construi o nouă maşină de mici dimensiuni. Surse din grup au declarat atunci că preţul de vânzare pentru acea maşină urma să fie de 5.000-6.000 de euro. Aceasta a fost lansată mai târziu ca modelul Up, care acum costă cel puţin 9.975 de euro", potrivit revistei germane.



Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au scăzut cu 5,3% în primele nouă luni ale anului, la 113.785 unităţi, în timp ce piaţa a avut un declin de 1,8%, la 2,36 milioane de unităţi, potrivit datelor Oficiului de Înmatriculări Auto german KBA.



Cota de piaţă a Renault-Dacia a fost de 4,8% în primele nouă luni.



Volkswagen este lider autoritar al pieţei germane în primele nouă luni, cu 514.986 unităţi şi cotă de piaţă de 21,8%.

Niciun comentariu: