miercuri, 28 decembrie 2011

Noul concept de supraveghere a traficului rutier, aprobat de Guvern


Guvernul a aprobat Concepţia Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere „Controlul traficului”. Proiectul presupune filmarea automobilelor din zonele supravegheate de Sistem, care încalcă regulamentul rutier și utilizarea imaginilor filmate în calitatea de dovezi la documentarea contrvențiilor. Totodată, permite identificarea în regim automatizat a numărului de înmatriculare.


Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere „Controlul traficului” este resursă informațională care reprezintă toatalitatea informației sistematizate cu privire la cazurile de încălcare a normelor de siguranță a traficului rutier cu mijloace tehnice speciale.

De asemenea, implementarea sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere oferă posibilitatea evaluării datelor statistice privind intensitatea fluxului de transport. Noul concept de supraveghere a traficului rutier prevede încheirea procesului verbal de constatare în absența contravenientului.

Automatizarea procesului de depistare și documentare a contravențiilor comise de conducătorii auto permite disponibilitatea agenților rutieri în vederea monitorizării traficului rutier pe alte sectoare periculoase. Concomintent se exclude factorul uman în procesul de depistare a contravențiilor.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: