luni, 26 decembrie 2011

Topul mărcilor auto după rezistența la gropi: asiaticii domină clasamentul


Deși poate părea greu de crezut, gropile din asfalt nu ne dau bătăi de cap doar nouă, ci și șoferilor din țări ultradezvoltate, precum Marea Britanie. Însă, spre deosebire de ignoranța la care suntem supuși în aceste cazuri la noi în țară, șoferii britanici primesc rapoarte din partea companiilor de asigurări care anunță, de exemplu, care șosele trebuie evitate sau care este factura medie pentru reparații la mașini din cauza gropilor.
Ei bine, ultimul set de sfaturi de acest tip vine din partea Warranty Direct, care a întocmit un top interesant al mașinilor care rezistă cel mai bine la gropi.

Japonezii și coreenii, în top

În topul rezistenței la gropi stau modelele mărcii Honda. Conform statisticilor din Marea Britanie, doar 1.4% dintre modelele Honda au suferit daune majore cauzate de gropile din asfalt. În analiza companiei britanice au intrat daune la nivelul suspensiilor, al axelor și al jantelor și pneurilor.

Pe locurile imediat următoare în clasament s-au situat Toyota și Hyundai, ambele mărci fiind cotate cu șanse foarte mici de a suferi daune din cauza gropilor din asfalt. Foarte interesant este faptul că 8 din primele 10 mărci în acest clasament al "rezistenței la gropi" sunt asiatice. Singurii "intruși": Mini (locul 7) și Ford (locul 9).

Mărcile premium, la coadă

De cealaltă parte, pe ultimele poziții sunt situate în general mărci premium sau cu modele scumpe. Motivul principal: posesorii acestor modele preferă jantele de dimensiuni mai mari, iar acestea sunt mai predispuse la daune de acest tip. Pe ultima poziție a topului se clasează Chrysler, marcă ale cărei mașini au 12.2% șanse să ajungă la service cu probleme mari cauzate de gropi. Urmează, pe rând, Smart, Mercedes, Land Rover și Jaguar. Per total, media din Marea Britanie arată că 6% dintre mașinile de pe străzile din Albion au șanse să ajungă în service cu daune majore la trenul de rulare.

"Am descoperit faptul că unele mărci produc mașini care au capacitatea de a absoarbe mai ușor chiar și cele mai severe cratere din asfalt, în timp ce alte mărci nu vin cu soluții atât de demne de încredere. Surprinzător este faptul că producătorii de top sunt la cel puțin la fel de vulnerabili, sau în unele cazuri mult mai vulnerabili în comparație cu cei de volum", susține Duncan McClure, coordonatorul studiului.

Topul mărcilor după rezistența la gropi
Cele mai bune Cele mai proaste
1 HONDA / CHRYSLER
2 Toyota / SMART
3 Hyundai / MERCEDES-BENZ
4 NISSAN / LAND ROVER
5 KIA / JAGUAR
6 MITSUBISHI / SAAB
7 MINI / FIAT
8 SUZUKI / BMW
9 FORD / SEAT
10 MAZDA / VAUXHALL (OPEL)

Niciun comentariu: