marți, 1 ianuarie 2013

Americanii vor ca maşinile să aibă cutii negre ca avioanele


Autorităţile din SUA propun ca începând din septembrie 2014, noile automobile să fie echipate cu aşa-numitele cutii negre care înregistrează tot, de la viteza cu care se deplasează maşina, până la numărul de pasageri sau locaţia vehiculului.

Iniţiativa are ca scop întărirea siguranţei, scrie descopera.ro.Dispozitivele din interiorul cutiei negre s-ar activa pentru aproximativ 30 de secunde în timpul „evenimentelor" precum frânare sau accelerare bruscă sau alte tipuri de acţiuni ce indica posibilitatea unui accident.
Informaţiile descărcate vor fi utilizate de către producători şi instituţiile de reglementare "în primul rând, pentru a evalua, post-accident,performanţa sistemelor de siguranţă".
Cu toate acestea, există voci care trag semnale de alarmă cerând autorităţilor să protejeze datele prin anonimat şi să se interzică prin lege ca ele să fie utilizate în scopuri de marketing. David Warren a inventat cutia neagră în 1953 cu scopul de a-i ajuta pe investigatori să rezolve anchetele legate de avioanele prăbuşite.

Niciun comentariu: