duminică, 20 ianuarie 2013

Opel ar putea deveni maşină franceză



Producătorul auto francez Peugeot ar putea prelua marca Opel, scrie „La Tribune”, fiind sprijinit într-o astfel de tranzacţie chiar de către statul francez, anunță incomemagazine.ro.
„Este o ipoteză de lucru: PSA (PSA Peugeot Citroën - n.r.) să preia Opel”, spun sursele publicaţiei franceze, care comentează că această tranzacţie ar fi sprijinită, chiar financiar, de Guvernul de la Paris.

Sursele mai spun că General Motors, contrar a ceea ce declară public, abia ar aştepta să scape de Opel, iar americanii ar fi dispuşi chiar să mai cheltuie câteva miliarde de dolari pentru a face marca germană cât mai atractivă pentru investitori.

Ministrul francez al Economiei, Pierre Moscovici, declarase pe 6 ianuarie 2013 că PSA ar trebui să continue programul său de măsuri care să-i asigure supravieţuirea, iar presa a speculat că Moscovici ar putea fi convins de familia Peugeot, care exercită aproape 38% din drepturile de vot ale PSA, să implice statul în tranzacţia pentru achiziţia Opel, conform Antena 3.

Momentan, General Motors deţine 7% din PSA, în urma unei alianţe născute în februarie 2012.

Opel se confruntă cu o criză de supracapacitate, în ciuda restructurărilor repetate şi este pe punctul de a închide fabrica de la Bochum din Germania.

Niciun comentariu: