marți, 1 ianuarie 2013

Proprietarul unui Rolls-Royce a asigurat îngrijirea maşinii după decesul său


Rolls-Royce este o marcă a căror posesori manifestă o pasiune deosebită pentru automobile, iar unii dintre aceştia îşi exprimă afecţiunea pentru propriul automobil în diverse moduri.
Printre aceştia se numără şi Allen Swift, cel mai longeviv posesor de Rolls-Royce din lume, certificat de uzina britanică în 2005, scrie automarket.ro
Allen Swift se remarcă prin faptul că a condus aceeaşi maşină vreme de78 de ani, după care a făcut o donaţie de un milion de dolari pentru un muzeu din Springfield, oraşul său natal, pentru a păstra automobilul intact după decesul său.
Povestea modelului Rolls-Royce Piccadilly P1 Roadster a început în 1928, când tatăl lui Allen Swift i l-a făcut cadou cu ocazia absolvirii.Respectivul automobil fusese fabricat la singura uzină Rolls-Royce din afara Regatului Unit, localizată în Springfield, Massachusets, care a activat vreme de 11 ani şi a produs 2.944 unităţi. Tânărul a apreciat atât de mult roadsterul său verde încât l-a condus aproape zilnic vreme de 78 de ani şi i-a oferit o întreţinere meticuloasă în această perioadă. Automobilul a primit o restaurare completă în 1988.
În cei 78 de ani de posesie, vehiculul a parcurs peste 273.500 de kilometri. Allen Swift a fost recunoscut ca fiind cea mai vârstnică persoană care a deţinut un automobil din prima zi.
Cu 11 ani înainte de această recunoaştere, Allen Swift primea un Spirit of Ecstasy din cristal din partea mărcii britanice, datorită posesiei îndelungate a automobilului său. Allen Swift a decedat în 2005, după care maşina sa a fost încredinţată muzeului Lyman & Merrie Wood din Springfield, unde este depozitată în cadrul colecţiei dedicate mijloacelor de transport.

Niciun comentariu: