vineri, 25 octombrie 2013

Studiu: Albul rămâne cea mai populară culoare auto din lume


În fiecare octombrie, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsea pentru constructorii auto trage linie şi socoteşte care e cea mai populară culoare din lume.
Şi anul acest, PPG Industries, companie cu sediul în Statele Unite şi cu vânzări de 15.2 miliarde de dolari în 2012, inventariază cele mai populare culori, scrie automarket.ro
În 2013, ca şi în 2011 şi 2012, cea mai populară culoare este albul, urmat de negru şi argintiu. Dacă albul este ales de unul din patru cumpărători de maşini noi, negrul şi argintiul se bat pentru locul al doilea, cu diferenţe mici între ele şi un procent de 18% din totalul automobilelor.
Tot printre cele mai îndrăgite nuanţe la nivel mondial se numără şi griul, roşul, nuanţele naturale, albastrul şi verdele. Ele au rămas pe o linie constantă, la fel ca în 2012.
Studiul celor de la PPG Industries are în prim-plan şi piaţa nord-americană. Şi aici albul deţine 21% din preferinţele publicului, urmat de negru (19%), gri (17%) şi argintiu (15%). O tendinţă interesantă este dată de culorile albastru şi roşu, tot mai căutate pentru maşinile sport.

Jane Harrington, manager PPG Industries, a declarat: „Producătorii caută să creeze variaţii ale culorilor populare: argintiu, alb, negru şi gri. Nuanţele rezultate trebuie să fie specifice brandului şi să se potrivească mai multor tipuri de vehicule. Ele sunt frumoase dacă nu se îndepărtează foarte mult de la original”. Aceeaşi Harrington susţine că vor fi introduse peste 60 de de culori noi pentru modelele ce urmează a fi lansate între 2016 şi 2017.

Niciun comentariu: