duminică, 20 octombrie 2013

Nissan nu exclude posibilitatea unei versiuni electrice a lui Qashqai


Următorul Nissan Qashqai ar putea fi oferit şi într-o versiune electrică. Însă, această versiune nu este o prioritate pentru constructorul japonez.
 Nissan Qashqai va primi o nouă generaţie în decursul anului viitor. Ulterior, modelul ar putea fi oferit şi în compania unui sistem de propulsie electric. 
Vestea vine de la Guillaume Cartier, şeful de vânzări şi marketing Nissan Europe, care a discutat cu englezii de la Autocar şi le-a spus că o asemenea versiune nu este exclusă în viitor. Însă, un Qashqai electric nu este o prioritate pentru japonezi, mai ales că vehiculele electrice nu au obţinut încă nivelul de popularitate previzionat de Carlos Ghosn, Leaf fiind sub aşteptările de vânzări anunţate public. În prezent, Nissan oferă spre vânzare două modele electrice, Leaf şi NV200 EV, cele două fiind disponibile doar pe anumite pieţe.
Versiunea electrică a lui Qashqai ar fi cel de-al doilea SUV compact din lume cu propulsie 100% electrică după RAV4 EV, un model oferit în trecut pe piaţa din SUA. În cazul lansării unui asemenea model, acesta ar prelua trenul de propulsie lansat pe Leaf şi folosit şi de NV200 EV. Spre deosebire de Leaf, Qashqai electric ar fi un model dezvoltat iniţial pentru un sistem de propulsie cu motor cu ardere internă şi adaptat ulterior unui tren de propulsie exclusiv electric, scrie automarket.ro.

Cei de la Nissan nu au adus în discuţie o eventuală versiune hibridă a lui Qashqai. Până la un asemenea model, japonezii se concentrează să dezvolte motorizări cât mai eficiente pentru SUV-ul compact şi să optimizeze nivelul de emisii de CO2 al acestora. Până acum, ştim că viitorul Qashqai va avea un motor 1.2 turbo, alimentat cu benzină, introdus şi în gama Duster facelift. Pe lângă acesta, sunt aşteptate motoarele 1.5 şi 1.6 dCi, de 110 şi 130 CP.

Niciun comentariu: