sâmbătă, 15 februarie 2014

Nissan Leaf, cel mai popular automobil electric din Europa


Nissan Leaf a înregistrat vânzări record, în Europa, anul trecut, în comparaţie cu 2012, automobilul electric fiind liderul pieţei, scrie capital.ro.

Nissan a comercializat 11.120 de automobile electrice Leaf în Europa, anul trecut, cu 5.600 unităţi mai multe decât în 2012. Nissan are o cotă de piaţă de 33% în Europa, însă în anumite ţări acesta este chiar mai mare. Spre exemplu, în Norvegia, Leaf a fost a treia cea mai vândută maşină de pasageri anul trecut, iar anul acesta s-au vândut deja 650 de unităţi. Nissan este lider pe segmentul automobilelor electrice în Spania, Italia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Franţa, Belgia şi Marea Britanie.
În Marea Britanie, unde este produsă varianta europeană a Nissan Leaf, vânzările au crescut cu 1.000 de procente în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Leaf este numărul unu şi în Franţa unde se confruntă cu cea mai mare concurenţă. Aici, vânzările în luna ianuarie a crescut cu 240%.
Nissan se pregăteşte să  lanseze un nou automobil 100% electric în Europa anul acesta, modelul e-NV200, potrivit lui Jean-Pierre Diernaz, director pentru autovehicule electrice Nissan Europa.

Niponii au vândut peste 100.000 de automobile Leaf de la lansarea maşinii, în luna decembrie a anului 2010. Maşina nu este disponibilă în România. Principalii concurenţi sunt Renault Zoe, Tesla Model S, Mitsubishi i-MiEV sau ‎Ford Focus Electric. 

Niciun comentariu: