duminică, 2 februarie 2014

Republica Moldova, ținta mai multor companii internaționale din domeniul auto

După ce zilele trecute presa a scris că renumita companie italiană Ferrari se va lansa și în Republica Moldova, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, spune că va putea oferi mai multe detalii la acest subiect atunci când va avea o finalitate a discuțiilor.
Potrivit lui, țara noastră este ținta mai multor companii internaționale din industria auto.
„Nu am să vă spun prea multe despre acest caz (Ferrari – n. r.). Atunci când suntem în anumite negocieri, menținem regimul liniște atât timp cât nu avem o înțelegere. Avem zilnic zeci de discuții cu colegii din diferite instituții. Avem în lucru mai multe proiecte de genul acesta. RM este în competiție cu țările din regiune în a primi asemenea investiții. Republica Moldova este ținta mai multor companii multinaționale, inclusiv din industria auto. Suntem în discuții destul de avansate. Lumea aștepta să vadă Politica bugetar-fiscală pentru anul acesta, să aibă mai multă predictibilitate. Dar nu suntem noi singurii. Nume mari din Germania, din Japonia discută cu noi apoi merg în Macedonia, Serbia, Tunisia. Asta e zona țărilor cu care suntem în competiție. De aceea, nu vreau nici să vă confirm, nici să vă infirm. Sunt anumite discuții cu mai multe companii industriale. Anunțăm atunci când avem finalitate”

Potrivit site-ului piataauto.md renumita marcă italiană Ferrari se va lansa oficial în Moldova în această primăvară. Potrivit sursei, Distribuitor oficial autorizat al mărcii italiene a devenit de curând AutoCentrul Elita 5. Conform oficialilor companiei, în aceste momente sunt puse la punct detaliile viitoarei lansări, dar şi pregătirea unei zone VIP showroom dedicate calului cabrat. Vezi mai multe detalii aici.

Niciun comentariu: